Beluga is een prachtig restaurant in Maastricht. Het is altijd al royaal boven mijn budget geweest, maar er was een tijd dat ik me daar niets van aantrok. We gaan nog wel gewoon naar AlbertHeijn en daar ontdekte ik drie weken geleden deze ijsjes. Cocos-ijs met een dun laagje sinaasappel. Al worden de ijsjes ergens anders gemaakt zijn ze wel degelijk uitgedacht en op de markt gebracht door Balugachef Hans van Wolde. Ik ben inmiddels aan mijn derde doosje en wilde dit genot graag even met u delen. Het kan natuurlijk zijn dat u ze al veel langer kent, maar dan had u dat wel eens mogen melden. Ze liggen met z’n tienen tegelijk in een mooi vierkant doosje achter die grote glazen deuren van het vriesvak. Langs de Ben&Jerries en voorbij het fruit op een stokje. Vervolgens het Hertogijs links laten liggen, maar dan……
Let op! Er zijn meerdere smaken. Ook de wat langwerpige variatie met chocola is zeer beslist de moeite waard, maar zolang de R uit de maand is beveel ik van harte de citrus “bitter/sweet/sour” aan. Geloof me mensen, dickblogt is een ijskoude culikenner. Net als andere sterrenrestaurants gaat ook Beluga de drempel iets verlagen binnenkort. Een nieuwe formule met de naam “Beluga loves you” wordt in oktober geopend. Wie weet, maar voorlopig ben ik heel tevreden met de ijsjes. dicktipt: 3xdaags een stokje
Het water loopt me in de mond.
Die moet ik ook hebben!
Hoe hebben we het zolang zónder gedaan!? x
Mmmm. Ben niet zo’n grote ijsliefhebber, maar met een flinke dosis doorzettingsvermogen moet een doosje te doen zijn. Wie weet…. Bedankt voor de tip 😉
jammie. heb je nog meer culitips ?
Sta al in de startblokken xx