Hans had er al lang mee gedreigd. In Schotland zou hij op tweede Kerstdag de bierkip-bbq demonstreren. Het begon goed, want eerst moest de helft van het bier worden gedronken om vervolgens wat gember en kruiden in het blikje te kunnen doen. De bofkippen werden minutieus ingewreven met zout, peper en alle kruiden die hij tegenkwam in de kastjes voordat hij de achterkant van de kippen liefdevol maar vastbesloten oprekte en over het blikje trok. De BBQ was op temperatuur en de gloeiende kooltjes werden naar de buitenkant geschoven om in het midden plaats te maken voor de kippen op hun blikken troon. Er ging wat rozemarijn omheen en de deksel erop. Ze hadden een uurtje en tweehonderd graden nodig hetgeen regelmatig werd gecontroleerd. Het was even een gedoe om de hete blikken uit de hete kippen te trekken, maar het resultaat mocht er zijn. dicktipt: kies een stoer biertje!
Precies een jaar geleden: Barst!
Het klinkt heerlijk.
jij ook!
Zien er wel lekker sappig uit!
Niet verder vertellen, maar ik heb een beter recept voor je….
Ik wil het recept wel hebben ( jou recept)
X gezellige jaarwisseling!!
Jouw Hans is toch zeker ook BBQ kampioen? (Veel werk! Botten eruit, platte kip…) Proost!