roze

img_6349

                                                                                   *click op de foto voor een andere

In onze keuken hangt sinds gisteren een bosje roze peper. Uiterst decoratief en smaakvol. Ooit zagen we ze weelderig groeien in Kenia. Eergisteren zette ik in een vrijmoedige, creatieve bui een plantje Oregano bovenop de afzuigkap, in een mooi glazen potje. Inmiddels is deze goedbedoelde inbreng mijnerzijds al lang weer afgevoerd naar buiten. Deze initiatieven worden nauwelijks op prijs gesteld. Haar domein ofzo, en eigenlijk mag er sowieso niets boven ooghoogte staan. Hooguit een enkele RVS citruspers van Starck en een minimalistisch peper- en zoutstelletje. Sinds gisteren hangt dus de hierboven afgebeelde bos aan de muur, waar een maand geleden nog een streng gerookte knoflook hing. Best functioneel natuurlijk, want dat spul verdwijnt ook werkelijk allemaal in ons eten. Dat geldt ook voor de Oregano, merkte ik nog kansloos op, maar dat lag anders. Zo’n groen kruidenplantje mag dus eventueel wél gewoon op het RVS aanrecht staan, net als de Thijm, maar niet boven ooghoogte, begrijpt u? Dom van mij. De lichte, droge besjes gaan niet zo goed in de grote pepermolen. Daarvoor zijn de te zacht. Het lekkerst vind ik ze op een serieuze plak eendenleverterrine met wat grof zeezout. Slecht voor mij en voor de eenden natuurlijk. Er zijn er afgelopen dagen een paar honderdduizend preventief geruimd in Ermelo en Zeewolde. Tweemaal zoveel eendenbouten die, mits langzaam gekonfijt, ook best lekker waren geweest met wat roze peper en wat sinaasappelzest. Geruimd, dood, zonde. Hopelijk waait dit vogelgriepje weer snel over. Welke variant het ook betreft: wij zijn niet vatbaar. Komt door al die roze peper en gerookte knoflook. dicktipt: haar domein.

*klik op de foto!