Wij houden van tradities, dus koken wij elke zondagmorgen een eitje. Twee eitjes eigenlijk. In hotels waag ik mij er niet aan, want ze zijn altijd te hard of te zacht, maar zelden zoals ik ze graag heb. Ik kan veel teleurstellingen verdragen, maar als je op een lekker, perfect gekookt drie minuteneitje hoopt en hij is blauw vanbinnen is mijn dag verpest. Om van een dunne, slappe hap maar helemaal niet te spreken. Een eitje koken luistert nauw; je moet er even bijblijven. De meningen van experts zijn verdeeld; drie minuten in kokend water met de kans dat ze barsten of de eitjes al in het water doen vóórdat het water kookt. Wij hebben drie kookwekkers naast elkaar dus kan er niets misgaan. Toch gaat er niets boven de ouderwetse zandloper. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de grootte van het ei en bepalen aan de hand daarvan nauwkeurig of het wellicht een half minuutje langer of korter moet. In Oostenrijk of Bali dient u ook even rekening te houden met de hoogte. U moet bij het koken van een eitje niets aan het toeval overlaten om teleurstellingen te voorkomen. Vandaag waren ze weer foutloos in orde. Een prachtig begin van de dag. dicktipt: erbij blijven
foto: met excuses; geen idee wie het mooie gifje gemaakt heeft. de zandloper is uitverkocht.
Een hard gekookt ei is ook niet mijn keuze.
Maar een gebakken ei, een geklutst ei, een omelet het maakt mij eigenlijk niet uit, het smaakt mij altijd.
Smakelijke groet,
en dan hebben we het nog niet over eggs benedict of gepocheerd of scrambled….
Nooit zo,gek geweest op eieren…..een enkele uitsmijter mischien…maar dan moet ik wel heel erge trek hebben… 😉
Breng het ei aan de kook, vervolgens afzetten, dan vijf minuten wachten, even laten schrikken in koud water en je hebt iets waanzinnig lekkers.
vandaag jouw advies gevolgd en inderdaad prachtig resultaat. Morgen nogmaals testen…
Elke dag een ei hoort erbij.
Smakelijke groet,
Laten wij nu de zelfde traditie hebben …men nemen 2 eieren ..een.gaatje er inprikken met de eierprikker uiteraard…koud water in het steelpannetje ….niet te veel want de kontjes van de eitjes moet je nog kunnen zien glimmen….5 a 6 min koken ligt aan de grote van de eieren. Daarna laten schrikken door middel van ze af te spoelen onder een flinke koude straal water. Kan niet mislukken